Navigatie

Luchtreinigers

Heden ten dage onderscheiden we 3 methodes van luchtreiniging:
Luchtreiniging met HEPA filters of nog beter ULPA filters
Luchtreiniging door elektrostatische luchtreiniging (plasma)
Luchtreiniging door water reinigers, water wassers, de zogenaamde Revitalisors 

luchtreiniger en rooklucht

Luchtreiniger en rooklucht
Sigarettenrook is al te ruiken bij binnenkomst van de huiskamer. De geur van sigarettenrook trekt in de gordijnen en bekleding van uw meubels. Een luchtreiniger met ionisator neutraliseert rooklucht continue tijdens en na het roken van een sigaret. De rooklucht zal dankzij het ionisatie proces sneller verdwijnen en het ruikt na het roken schoner en frisser in uw woning of op kantoor. Ook wanneer u rooklucht in de slaapkamer komt is het verstandig om een luchtreiniger met ionisator te plaatsen omdat een ionisator de schadelijke deeltjes neutraliseert en u geen schadelijke deeltjes inademd. Naast rooklucht filtert een luchtreiniger met ionisator ook geurtjes zoals kookluchtjes uit de lucht.

Luchtreiniging door Hepa en Ulpa filter

Luchtreinigers met HEPA of ULPA filters
Een HEPA-filter staat wereldwijd bekend als het meest luchtzuiverende filter. Het haalt deeltjes uit de lucht tot 0,3 micron. Om een vergelijking te geven, 1 micron is 1 miljoenste deeltje van een meter. 10 microns samen zijn nog niet zichtbaar voor het blote oog. Pollen bevatten 5-100 microns. Een menselijke haar varieert van 70-100 micron. Het HEPA-filter is zo efficiënt dat van elke 10.000 microns er nog maar 3 doorkomen. Het ULPA-filter is echter nog efficiënter qua filtering en haalt deeltjes uit de lucht tot 0,12 micron. Luchtreinigers met ULPA-filters werken zodoende nog beter tegen rooklucht en smog dan HEPA-filters omdat ULPA-filters nog kleinere deeltjes uit te lucht weten te filteren. ULPA staat voor Ultra-low particulate air, HEPA staat voor High-efficiency particulate absorption. Beide filters zorgen voor een gezond en aangenaam klimaat.

Elektrostatische luchtreiniger PR-369R

Geluidloze elektrostatische luchtreinigers ook bekend als plasma reinigers
Lucht zuiveren middels een elektrostatisch filter is een proces waarbij de statische lading van het elektrostatisch filter vuildeeltjes en rooklucht aantrekt uit de lucht die door de luchtreiniger stroomt. Door de statische lading blijven de vuildeeltjes kleven aan het filter. Dankzij deze geavanceerde luchtbehandelingstechniek is een elektrostatische luchtreiniger in staat zeer effectief de lucht te zuiveren van bacteriën, virussen, micro-organismen en kleine fijnstof deeltjes. Het elektrostatisch filter hoeft niet vervangen te worden omdat deze gemakkelijk te reinigen is met een licht vochtige doek. Een schoonmaakindicator geeft precies aan wanneer u het filter schoon moet maken, gemiddeld zal dit ongeveer eenmaal per week zijn. Daarnaast creëert het elektrostatisch filter een luchtstroming waardoor een ventilator overbodig is en er compleet geruisloos wordt gereinigd.

Revitalisor water luchtreiniger

Een Revitalisor ofwel water luchtreiniger reinigt op natuurlijke wijze
Een water luchtreiniger, water wasser of Revitalisor, reinigt de lucht zoals de natuur zorgt voor een schone atmosfeer. Het water wordt door de luchtreiniger omhoog gepompt en verneveld in de luchtstroming, vergelijkbaar met een uiterst lichte regenbui. Stofdeeltjes, fijnstof, pollen, allergenen en roetdeeltjes worden zo op natuurlijke wijze uit de lucht gezuiverd. Het fotokatalytisch filter zorgt in combinatie met de krachtige ultraviolette lamp voor het neutraliseren van micro-organismen, zoals bacteriën en virussen. De lucht is hierdoor niet alleen vochtiger, maar ook steriel. Een ionisator zorgt ten slotte voor de productie van negatieve ionen. Vooral negatieve zuurstofionen zijn belangrijk voor onze stofwisseling. Een tekort aan negatieve ionen leidt tot depressiviteit, vermoeidheid, een verstoorde nachtrust of een verlaagde psychische of fysieke weerstand. De negatieve ionen hechten zich bovendien aan stofdeeltjes, waardoor de stofdeeltjes verzwaren en op de grond vallen of worden gefilterd door de luchtreiniger. Het effect is een frisse, schone en vochtige lucht. 

  • logo-1
  • logo-midden
  • logo rechts

Gastenboek

  • 09-03-2017 - De spray met acarex test besteld. Schrok wel van...  lees meer
  • 01-03-2017 - Leuk cadeau voor mijn baas gekocht.
    Deed precies aan mijn verwachting.

    -goede...  lees meer
  • 15-11-2016 - Een orthoflex nek steun kussen besteld. Ik sliep al lange...  lees meer
Plaats een bericht

Verzenden en betalen

 AfterPay

Aanbieding

Keurmerk

webwinkelkeur

 

© 2015 - 2018 Woonleefslaap.nl producten voor een gezonde nachtrust en meer | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel